Niet alleen het weekend vloog voorbij, maar ook onze eerste week gaat vlot. Niet alleen in de zin van de tijd, maar ook alles wat we meemaken verloopt volgens plan, soepel, en het weer is aangenaam warm. Wij zijn hartelijk ontvangen in het al zo verre Nieuw Zeeland.

Hike naar Cape Maria van Diemen

Samenwonen of samen rijden?

Toen we er 3x over nadachten beseften we, dat we met de komst van ons kleine scheurmonster nu officieel samenwonen. Want ja. We wonen in dat ding!

Een Fordje uit 2001, met een bed, een wc, een wastafel en alles wat we nodig hebben. We zuilen er de bergen mee door. Ookal komen we met 50 de berg op.

We hebben in een week al 1.000 km gereden. Ons kleine “Slurpie Slakkie”, vernoemd naar de benzine die hij vreet en de topsnelheid door de Nieuw Zeelandse grindpaden. Welkom koekblik. Een beetje ingedeukt, maar het rijdt de sterren van de hemel.

Op naar het Noorden

Niet alleen de vakantiebestemming van de Kiwi’s. Nu ook voor ons een avontuur in het uiterste noorden van Nieuw-Zeeland. We rijden naar het begin van de wereld. De plek waar twee oceanen samenkomen (Cape Reinga) én de plek van eindeloos oeroud bos met een boom van wel 50 meter!

We rijden er doorheen alsof we door de droomvlucht sjezen. Hoogtepunt van het Noorden? Sandboarden over gigantische duinen aan de kust. Zo vet!

Sandboarden bij de Te Paki Giant Sand Dunes

Het leven hier

Loopt op rolletjes. We overnachten op campings midden in de natuur, aan het strand en midden in het oerbos. De mensen zijn enorm vriendelijk en spreken gelukkig allemaal Engels, goh.

Het bevalt ons prima!

Het leven is relaxed, we genieten en willen zoveel mogelijk zien en doen. We moeten nog wel een beetje wennen. Het is namelijk zomer in januari, we leven in een van en we hebben geen koelkast. Maar dat stopt ons niet 😉

Wij gaan door op avontuur!

Jeroen

Jeroen

Stel je niet zo aan, de wereld is leuk.

396 Comments

Leave a Reply

Onze laatste posts

Leuk dat je hier bent!

Ook te vinden op #insta