En kan dit binnen 2 weken, pls

Over twee weken is het zover, zijn we aangekomen in Reykjavik en begint het avontuur van onze eerste vakantie naar de kou. Als ik het natuurlijk een vakantie mag noemen. Het zal het begin zijn van onze reis door sneeuw, over gladde wegen, door ongerepte natuur, via wegen met regen. Kortom: een avontuur van 2 weken bikkelen, samen in the-middle-of-nowhere en even echt tot rust komen (tussen de hikes door)

We dansen ons wel warm

Stress? Doen we niks mee

Stress sloeg even om de hoek. We hebben onze route uitgestippeld en alle hotspots samen aangevinkt. Hier willen we heen! We weten het zeker. Tot we er achter komen dat 70% van de campings sluit in oktober, de wegen soms niet te doen zijn en wij geen 4×4 hebben. Even valt er een stilte.. FUCK! Hoe gaan we dit doen. Kaart over tafel, handen in het haar, blikken met onrust. Gelukkig duurt het maar even. We lachen: “Hebben wij weer”. Onze spontane acties brengen soms de meeste uitdaging mee. Blijven we thuis? NO WAY.

Stiekem ben ik verliefd op de natuur

Hoe nu?? Korting bij de Bever. Komt dat even goed uit. Judith besteld een halve kledingkast aan winterkleding, denkt aan regenbroeken, sportvesten en bereid onze reis voor als een doorgewinterde wereldreiziger. Ohja, ik werk ondertussen. Als de nerd die nooit heeft gekampeerd. Licht onzeker (en eigenwijs) probeer ik professioneel over te komen. Broeken? Check! Slaapzak? Slaapzak? Wacht, die moet wel tegen een stootje kunnen. Een stootje vrieskou. Ik denk dat ik langzaam begin te snappen waar de naam IJSland vandaan komt. Dit is geen Middelandse zee, zonnetje op je bol vakantie, dit is puur natuur. Dit is de kou, waar menig benidorm bastard voor bedankt en waar wij lekker heen willen. Ja, we weten het. Geen all-inclusive Turks Resort, dit is back-to-basic. Terug naar de natuur, waar we stiekem zo van houden.

Uitzicht als het niet regent in Ijsland

Pittig he?

Genoeg punten gemaakt? Toch blijven we niet thuis en gaan we de Ringroad trotseren alsof we het dagelijks doen, als ons eerste echte avontuur. De uitdaging is aantrekkelijk. En nee, ik heb nog steeds nooit gekampeerd, en nee ik heb Ultimate Survival alleen op TV gezien, en ja ik zit 40 uur per week achter een scherm. Ik kan dit (niet?). Ik trek m’n stoute (berg)schoenen aan en we gaan. Op naar ons eerste avontuur, samen in de kou, samen met jou.

Bedankt voor het vertrouwen. Volg jij ons eerste (koude) avontuur?

Jeroen

Jeroen

Stel je niet zo aan, de wereld is leuk.

42 Comments

Leave a Reply

Onze laatste posts

Leuk dat je hier bent!

Ook te vinden op #insta