Hello Auckland and our first jetlag

Hier zit ik dan, half 2 ’s middags, als ik de Nederlandse klok moet geloven. Toch zit ik midden in de nacht te typen. Een berichtje naar jullie lieve volgers. Om half 2, klaar wakker.

’s Nachts bloggen. Thanks Rosalie voor de ontzettend toffe shirts!

Hier volgt een samenvatting van ons weekend. Die we letterlijk voorbij vlogen!

Even de wereld van de andere kant zien

Om 9 uur is het tijd. Zwaar beladen met onze backpack’s en met tranen, omdat we jullie zo gaan missen, rijden we naar Brussel.

Brussen Zaventum vliegveld

Op het vliegveld gaat het verdacht soepel. We zijn ruim op tijd, onze visum’s worden goedgekeurd en de bagage gaat mee naar Auckland. Hopen maar dat alles goed gaat!

Eerste stop: Bangkok

Omdat Nieuw Zeeland niet om de hoek ligt, hebben we niet één, maar twee vluchten van 11 uur. Tussenstop? Bangkok, Thailand. Het land van pittig eten, kortere mensen en een onverstaanbare taal. Ik ken ook iemand die er ging kickboksen. Cool!

We komen voor ons gevoel om 0:00 aan, maar het is hier 06:00 in de ochtend. Gelukkig is het ochtend én hebben we om 10:00 een futuristische slaapplek gevonden op het vliegveld. Echt een hotel mag ik het niet noemen.

Judith in haar slaaphokkie

Het is een cabine midden op het vliegveld, alsof je in een ruimteschip stapt op een uitverkocht expo in Utrecht. Anyway, we kunnen even pitten.

Na een dutje tot 17:00 mogen we de douane weer door, blijven we lekker in de airco op het vliegveld en hopen dat we snel weer ingestapt zijn. Door naar onze eindbestemming!

We benne d’r

Wij gaan even de winter overslaan hier, joe

Wat een reis. Eigenlijk weten we allebei niet of het nou snel of langzaam ging. Ik ben in ieder geval blij dat ik mag uitstappen. Naast wat vliegervaring, zijn we ook wat rugpijn rijker.

Hier is het inmiddels maandagmiddag als we aankomen. Na een strenge controle op het vliegveld, omdat ze in Nieuw Zeeland nogal benauwd zijn op ziektes en bacteriën van buitenaf, mogen we ons herenigen met onze backpack’s en Auckland verkennen.

Hello Auckland!

Auckland. Het is een soort Amerikaanse stad, maar dan anders. We zien palmbomen en het zonnetje schijnt aangenaam. Dit gaat wel wennen!

We stappen in de bus naar ons hostel, want het wordt nu echt tijd voor een dutje. Het mag dan hier 3 uur in de middag zijn, wij sloegen net de nacht over. Ik zet de wekker op 5 uur, even een powernappie. Dacht ik. Sorry Juud, mijn wekker werkt niet aan de andere kant van de wereld. 21:00 worden we wakker, oeps.

Slaaplekker?

Dus. Daar zit ik dan. Inmiddels 02:00 en klaarwakker. Excited voor morgen, waar we ons eerste busje gaan bekijken om mee rond te trekken.

Snel meer, maar rustig aan. Het is tijd om te genieten, minimalistisch te leven en de zomer te verwelkomen.

Kia Ora!

Jeroen

Jeroen

Stel je niet zo aan, de wereld is leuk.

344 Comments

Leave a Reply

Onze laatste posts

Leuk dat je hier bent!

Ook te vinden op #insta